Refractometru în sănătate, creşterea animalelor și medicină veterinară

Sânge şi urină

Refractometrul pentru urină conţine trei scale pentru măsurarea proprietăţilor selectate ale fluidelor corpului, mai concret greutatea specifică a urinei, indicele de refracţie şi proteinele serice.

Sânge şi urină la animale (pisici, câini şi alte animale mari)

În cadrul cercetării greutăţii specifice a urinei la pisici şi la alte animale (de ex. şi la câini), s-a ajuns la concluzia că deşi valoarea greutăţii specifice este aceeaşi, indicele de refracţie al urinei este diferit. De aceea, oferim un refractometru specializat pentru scopuri veterinare. Acest refractometru are trei scale, două pentru măsurarea greutăţii specifice a urinei şi o scală pentru măsurarea proteinelor serice.

Creşterea cailor şi a vitelor, zootehnie

În abordarea modernă a creşterii cailor şi a vitelor, poate fi valorificat refractometrul universal Brix, cu care se poate măsurat calitatea colostrului (colostrum).
În urma unor studii independente s-a dovedit că colostrul de vacă poate fi considerat ca fiind de calitate, dacă valoarea măsurată atinge min. 21 până în 22 °Bx. A fost testat atât colostrul nativ, cât şi colostrul congelat.

Creşterea peştilor de mare

Pentru crescători de peşti de mare oferim refractometrul pentru măsurarea salinităţii apei cu două scale. Salinitatea este măsurată în intervalul de la 0 până în 100 ‰ şi greutatea specifică a apei sărate în intervalul 1.000 până în 1.070. Poate fi folosit şi pentru bazine cu apă de mare, soluţii saline foarte diluate, pentru măsurarea apelor minerale sărate sau pentru controlul apei de curăţare a peştilor de mare în cadrul vânzării acestora.