Cum cumpăr?

Stimaţi clienţi,
În magazinul nostru online puteţi comanda cu uşurinţă produsele din oferta noastră direct de la birou sau de acasă. Toate produsele sunt descrise detaliat, inclusiv domeniul de aplicare, procedura de măsurare şi specificaţiile tehnice. Refractometrele optice au, de asemenea, opţiunea de previzualizare a scalei de măsurare.

Am făcut o împărţire pe categorii, în aşa fel încât să fie clar pentru ce puteţi folosi refractometrele noastre.

Pasul 1 - Comandă - adăugarea produselor în coş

În urma vizualizării categoriilor veţi selecta un produs, pe care doriţi să îl cumpăraţi, veţi introduce numărul produselor pe care vreţi să le comandaţi, iar adăugarea în coş o puteţi face prin apăsarea butonului „În coş”. În colţul din dreapta sus se va afişa preţul produselor comandate, având posibilitatea de a trece la finalizarea comenzii.

De asemenea, articolele pot fi scoase din coş. Este suficient să introduceţi cifra 0 la numărul de produse comandate, pe care vreţi să le ştergeţi.

Pasul 2 - Coşul de cumpărături - verificarea produselor comandate, introducerea datelor de contact

După adăugarea produselor în coş, în meniul de pe partea stângă se va afişa posibilitatea de a trece la finalizarea comenzii. Aceeaşi funcţie o are butonul "Trimite comanda >" în previzualizarea comenzii în colţul din dreapta sus. După un click pe această opţiune vi se va afişa comanda detaliată. Aici aveţi ultima posibilitate de a schimba numărul de produse comandate. Apoi vă rugăm să completaţi datele dumneavoastră de contact în formularul de comandă, confirmaţi că sunteţi de acord cu termenii şi condiţiileşi apăsaţi butonul "Verificarea datelor înainte de trimiterea comenzii >".

Pasul 3 - Verificare - verificarea datelor introduse înainte de trimiterea comenzii

Vă rugăm să faceţi o verificare temeinică a tuturor datelor introduse, pentru a evita eventuale neînţelegeri, expedierea comenzii la o adresă greşită etc. În cazul în care totul este în regulă, apăsaţi butonul "Finalizare şi trimitere comandă >". Astfel are loc trimiterea imediată a comenzii dumneavoastră.

Pasul 4 - Finalizare - Informaţii privind comanda trimisă

Pe această pagină se va afişa informaţia privind trimiterea cu succes a comenzii şi toate datele, pe care le-aţi verificat înainte de trimitere. Vă vom trimite copia comenzii efectuate pe adresa de e-mail introdusă de dumneavoastră.
În cazul în care nu aţi primit e-mail cu copia comenzii, contactaţi-ne, îl vom trimite din nou. Pot fi mai multe motive pentru care nu aţi primit e-mailul cu confirmarea comenzii:

  • e-mailul a intrat în căsuţa cu SPAM - în cazul în care folosiţi o astfel de filtrare în contul dumneavoastră de e-mail, verificaţi şi această căsuţă
  • aţi introdus o adresă de e-mail greşită - se întâmplă de obicei din cauza neatenţiei - greşeală de tastare în adresa de e-mail, folosirea semnelor diacritice etc.
  • e-mailul a fost aruncat de serverul principal de e-mail înainte să ajungă în căsuţa dumneavoastră - în acest caz, solicitaţi administratorul serverului principal de e-mail să se ocupe de remediere

Coletul va fi livrat la adresa specificată de dumneavoastră, veţi fi informat pe parcurs despre livrare prin mesaje pe e-mail.

Preţul de transport îl puteţi afla în termeni şi condiţii.

Contact, comerţ angro

În caz de orice întrebări cu privire la plasarea comenzilor, vă rugăm ne contactaţi.