Refractometrul digital MISCO pentru miere 13 - 30 %

1. Achiziția
3. Control
4. Finalizare
Foto: MISCO-HONEY: Refractometrul digital MISCO pentru miere 13 - 30 %
Miele
platătransport
Plată ramburs0.00 RON inclusiv TVA

Cod Produs: MISCO-HONEY

Prețul cu TVA inclus: 3020,00 RON

Prețul fără TVA: 2495,87 RON

TVA: 21 %

Disponibilitate: în termen de 14 zile

Garanție: 24/12 luni ?

Marca: MISCO Refractometer

Cantitate:

Descriere

Acest refractometru digital portabil MISCO a fost dezvoltat pentru măsurări repetate, dar în special absolut precise ale cantităţii de apă în mierea de albine. Este vorba de un dispozitiv de ultimă generaţie de refractometre digitale şi reprezintă cea mai înaltă calitate în ceea ce priveşte măsurarea calităţii mierii. De aceea, este potrivit nu doar pentru apicultori profesionişti, ci şi pentru organele de inspecţie în alimentaţie, pentru producători de produse alimentare şi pentru toţi, a căror muncă presupune verificarea calităţii înalte a mierii de albine.

Refractometrul digital MISCO este echipat cu o pâlnie pentru mostra măsurată, care este produsă din oţel inoxidabil de înaltă calitate. De asemenea, refractometrul este prevăzut cu un capac detaşabil pentru pâlnie, ​care împiedică absorbţia apei în aer.
Prin urmare, este important ca înainte de fiecare măsurare capacul să fie fixat, altfel este posibil să nu măsuraţi nicio valoare.

Prisma de măsurare în partea inferioară a pâlniei din oţel inoxidabil este produsă din sticlă de safir. Sticla de safir este a doua cea mai dură substanţă (după diamant), aşadar este vorba practic de o suprafaţă de măsurare ce nu poate fi zgâriată.

Interfaţa de utilizare a refractometrului digital MISCO constă doar dintr-un display mare iluminat, cu două rânduri având 24 de poziţii şi două butoane de control - "GO" şi "MENU". De aceea, măsurarea este intuitivă şi foarte uşor de înţeles. Valoarea măsurată este afişată incluzând unitatea (procentul de conţinut al apei în miere). Pe acest display se afişează fără probleme şi diferite informaţii privind opţiunile meniului, precum şi mesajele de eroare.

Calibrare

Calibrarea se efectuează cu apă obişnuită de la robinet, eventual cu apă distilată şi durează doar câteva secunde.
Recomandăm ca înainte de măsurare să curăţaţi şi să ştergeţi prisma de măsurare!

Procedura de măsurare

Pe prisma optică de măsurare, amplasată în partea inferioară a pâlniei din oţel inoxidabil, puneţi o picătură sau două de miere. Fixaţi capacul pentru a împiedica absorbţia umidităţii din aer şi apoi apăsaţi butonul "GO". Valoarea măsurată a cantităţii de apă în miere se va afişa imediat pe display-ul mare LCD al refractometrului.

Precizia măsurării

Măsurări precise cu refractometrul digital MISCO sunt asigurate prin sistemul optic Abbe în colaborare cu câmpul senzorial liniar conţinând 1024 elemente sensibile.
Senzorul de măsurare astfel proiectat permite măsurări repetate ale conţinutului de apă în mierea de albine cu o precizie mai bună de +/- 0,1%.
De aceea, rezultatele obţinute pot fi comparate fără îndoială cu rezultatele măsurate cu un refractometru de masă standard, care este mult mai scump!
Refractometrul digital MISCO reprezintă un dispozitiv precis de laborator la un preţ rezonabil!

Compensarea automată a temperaturii

Compensarea automată a temperaturii funcţionează în cadrul temperaturilor aerului ambiental de la 0 °C până în 50 °C.
Deoarece mierea de albine este un amestec de fructoză, glucoză şi apă, în acest refractometru digital este încadrată o ecuaţie specială concepută pentru miere.

Celelalte refractometre de pe piaţă folosesc pentru compensarea automată a temperaturii ecuaţia standard de compensare, care a fost concepută în baza comportamentului soluţiei zaharoză + apă. În cadrul utilizării ecuaţiei "pe bază de zaharoză", rezultatele vor fi uşor diferite deja la o temperatură de 25 °C, şi cu creşterea temperaturii va creşte şi abaterea.

Iar dispozitivele fără compensarea temperaturii pot afişa valori diferite cu mai mult de 3 %, de aceea, nici nu ar trebui să cumpăraţi astfel de aparate.


Conţinutul pachetului

Dispozitiv în husă de protecţie din silicon de culoare portocalie, 4 pipete pentru recoltarea mostrei, ambalaj uşor şi transparent, umplut cu spumă.


Parametri tehnici

Intervalul şi rezoluţia citirii scalei 13 până în 30 % (0,1 %) conţinut de umiditate în mierea de albine
Soluţie de calibrare apă distilată, eventual apă de la robinet
Materialul senzorului optic Sticlă de safir
Numărul de elemente sensibile ale senzorului 1024
Materialul pâlniei pentru mostră Oţel inoxidabil
Capac pentru pâlnie Da - împiedică absorbţia umidităţii sau evaporarea mostrei
Volumul min. al mostrei măsurate 0,3 ml
Durata măsurării < 5 s
Sursa de lumină Diodă LED de calitate, lungime de undă 589.3 nm
Display LCD
Numărul de poziţii pe display 24 poziţii pe 2 rânduri (12 x 2)
Iluminare display Da
Limbi afişate Engleză, spaniolă, germană, franceză, rusă
Compensarea temperaturii Automată, cu ecuaţie specială pentru miere
Intervalul temperaturilor de măsurare 0 până în 50 °C (temperatura aerului ambiant)
Alimentare 2 baterii de mărimea AAA
Ciclul de viaţă al bateriilor > 4000 măsurări (sau mai multe, cu iluminarea display-ului oprită)
Dimensiuni 145 x 75 x 37 mm
Greutate 250 g
Materialul corpului dispozitivului Plastic, culoare albastră
Gradul de protecţie IP65 - rezistent la praf şi la stropi de apă
Mesaje de eroare text
Certificate Marcajul Conformitate Europeană CE
Ţara de origine S.U.A

Galerie

Video

Produse asemănătoare

Limba de comunicare

În cazul în care veţi avea nevoie de explicaţii detaliate în ceea ce priveşte funcţiile şi adecvarea dispozitivului selectat de dumneavoastră, vă rugăm să ne scrieţi în limba engleză, eventual în limba germană. Ne cerem scuze, însă în perioada actuală nu putem asigura comunicarea în limba română. Comunicarea în limba română este posibilă, dar având în vedere că pentru traducere şi retroversiune trebuie să apelăm la servicii externe, răspunsul nostru poate dura câteva zile (presupunem cca 14 zile).