Refractometru digital MISCO pentru întreţinerea autovehiculelor

1. Achiziția
3. Control
4. Finalizare
Foto: MISCO-CAR: Refractometru digital MISCO pentru întreţinerea autovehiculelor
Antigel motor și lichid de răcire Lichide de spălare parbriz AdBlue
platătransport
Plată ramburs0.00 RON inclusiv TVA

Cod Produs: MISCO-CAR

Prețul cu TVA inclus: 3820,00 RON

Prețul fără TVA: 3157,02 RON

TVA: 21 %

Disponibilitate: în termen de 14 zile

Garanție: 24/12 luni ?

Marca: MISCO Refractometer

Cantitate:

Descriere

Acest refractometru digital portabil Abbe MISCO este destinat pentru service-uri auto, care asigură întreţinerea autoturismelor, a camioanelor şi a autobuzelor. Este prevăzut cu două scale pentru măsurarea punctului de îngheţ al lichidelor de răcire (pe bază de etilenglicol şi pe bază de propilenglicol), două scale pentru testarea punctului de îngheţ al lichidelor de parbriz (pe bază de etanol şi pe bază de glicerol) şi o scală pentru măsurare de uree sintetică (îndeosebi aditivul lichid AdBlue®).

Deoarece lichidele cu etilenglicol şi propilenglicol se folosesc şi ca fluide de transfer termic în sisteme tehnologice (colectoare solare, pompe de căldură etc.), acest refractometru este potrivit şi pentru verificarea lichidelor din sistemele termice.

Refractometrul digital MISCO este echipat cu o pâlnie pentru mostra măsurată, care este produsă din oţel inoxidabil de înaltă calitate. De asemenea, refractometrul este prevăzut cu un capac detaşabil pentru pâlnie, ​care împiedică absorbţia apei în aer.
Prin urmare, este important ca înainte de fiecare măsurare capacul să fie fixat, altfel este posibil să nu măsuraţi nicio valoare.

Prisma de măsurare în partea inferioară a pâlniei din oţel inoxidabil este produsă din sticlă de safir. Sticla de safir este a doua cea mai dură substanţă (după diamant), aşadar este vorba practic de o suprafaţă de măsurare ce nu poate fi zgâriată.

Interfaţa de utilizare a refractometrului digital MISCO constă doar dintr-un display mare iluminat, cu două rânduri având 24 de poziţii şi două butoane de control - "GO" şi "MENU". De aceea, măsurarea este intuitivă şi foarte uşor de înţeles. Valoarea măsurată este afişată incluzând unitatea. Pe acest display se afişează fără probleme şi diferite informaţii privind opţiunile meniului, precum şi mesajele de eroare.

Scală pentru lichide de răcire şi de transfer termic pe bază de etilenglicol

Scală pentru măsurarea punctului de îngheţ (a rezistenţei la îngheţ) al lichidelor de răcire pe bază de etilenglicol (EG, uneori se foloseşte şi denumirea monoetilenglicol MEG). Cu refractometrul digital MISCO veţi afla punctul de îngheţ al lichidului de răcire cu o precizie de ±1 °C.

Scală pentru lichide de răcire şi de transfer termic pe bază de propilenglicol

Măsurarea punctului de îngheţ (a rezistenţei la îngheţ) al lichidelor de răcire pe bază de propilenglicol (PG, uneori se foloseşte şi denumirea monopropilenglicol MPG). Cu refractometrul digital MISCO veţi afla punctul de îngheţ al lichidului de răcire cu o precizie de ±1 °C.

Scală pentru soluţii antigel de parbriz pe bază de etanol (alcool etilic)

Majoritatea soluţiilor de parbriz de pe piaţă sunt pe bază de etanol (ethanol, alcool etilic). Aceste soluţii nu creează probleme, atât în ceea ce priveşte întreţinerea vehiculului, cât şi din punct de vedere al sănătăţii. Cu ajutorul refractometrului digital MISCO veţi măsura punctul de îngheţ al soluţiei de parbriz cu o precizie de ±1 °C.

Scală pentru soluţii antigel de parbriz pe bază de glicerol (glicerină)

O altă componentă antigel folosită în soluţii de parbriz este glicerol (glicerină). De aceea, în refractometrul digital MISCO destinat pentru întreţinerea autovehiculelor veţi găsi scala pentru măsurarea punctului de îngheţ al soluţiilor de parbriz cu glicerol, cu o precizie de ±1 °C.

Scala AdBlue® / DEF

Având în vedere presiunea la nivel mondial pentru scăderea emisiilor, în Europa şi în SUA limitele de emisii au devenit mai stricte. Cu ocazia planificării normei de emisii Euro 4 (în vigoare din anul 2005) a avut loc dezvoltarea tehnologiilor, cu ajutorul cărora este posibilă scăderea conţinutului de oxizi de azot NOx în gaze de eşapament cu motor diesel. Vehiculele fabricate în perioada actuală îndeplinesc limitele corespunzătoare normei Euro 5 (în SUA limitele de emisii stabilite de EPA). Acest lucru este posibil datorită tehnologiei numite reducţie catalitică selectivă SCR, care este bazată pe principiul injectării soluției apoase de uree sintetică (AdBlue® în Europa, DEF în S.U.A) în gaze de eşapament. În urma reducţiei catalitice are loc descompunerea oxizilor de azot nocivi NOx în azot pur N şi vapori de apă total inofensivi H2O.

Concentraţia corectă a soluţiei apoase de uree sintetică (pentru AdBlue® este 32,5 %) este esenţială pentru scăderea cantităţii de NOx evacuate din sistemul de eşapament. De asemenea, este importantă şi din punctul de vedere al duratei de viaţă al componentelor individuale ale sistemului SCR. Chiar şi o mică abatere de ± 0,8 % poate avea o influenţă esenţială asupra neîndeplinirii cerinţelor normelor menţionate de emisii şi poate însemna şi costuri mai mari pentru întreţinerea vehiculului.
Cu acest refractometru digital veţi verifica concentraţia soluţiei utilizate, cu o precizie de ±0,1 %.

Calibrare

Calibrarea se efectuează cu apă obişnuită de la robinet, eventual cu apă distilată şi durează doar câteva secunde.
Recomandăm ca înainte de măsurare să curăţaţi şi să ştergeţi prisma de măsurare!

Procedura de măsurare

Pe prisma optică de măsurare, amplasată în partea inferioară a pâlniei din inox, puneţi o picătură sau două de suc din lichidul măsurat, fixaţi capacul pentru a împiedica absorbţia umidităţii din aer sau evaporarea şi apoi apăsaţi butonul "GO". Valoarea măsurată se va afişa imediat pe display-ul mare al refractometrului.

Precizia măsurării

Măsurări precise cu refractometrul digital MISCO sunt asigurate prin sistemul optic Abbe în colaborare cu câmpul senzorial liniar conţinând 1024 elemente sensibile.
Senzorul de măsurare astfel proiectat permite măsurări repetate cu o precizie mai mare de +/- 0,1 °Bx.

De aceea, rezultatele obţinute pot fi comparate fără îndoială cu rezultatele măsurate cu un refractometru de masă standard, care este mult mai scump!
Refractometrul digital MISCO reprezintă un dispozitiv precis de laborator la un preţ rezonabil!

Compensarea automată a temperaturii

Refractometrul MISCO are încorporată compensarea neliniară a temperaturii, care garantează măsurarea valorilor exacte la temperaturi ale aerului ambiant de la 0 °C până în 50 °C.


Conţinutul pachetului

Dispozitiv în husă de protecţie din silicon de culoare portocalie, 4 pipete pentru recoltarea mostrei, ambalaj uşor şi transparent, umplut cu spumă.

Parametri tehnici

Intervalul şi rezoluţia citirii scalei Glicol propilenic: 0 până în -51 °C (1 °C)
Etilenglicol: 0 până în -59 °C (1 °C)
Etanol: 0 până în -46 °C (1 °C)
Glicerol (glicerină): 0 până în -43 °C (1 °C)
Uree (Ad Blue®/DEF): 0 până în 50 % (0,1 %)
Soluţie de calibrare apă distilată, eventual apă de la robinet
Materialul senzorului optic Sticlă de safir
Numărul de elemente sensibile ale senzorului 1024
Materialul pâlniei pentru mostră Oţel inoxidabil
Capac pentru pâlnie Da - împiedică absorbţia umidităţii sau evaporarea mostrei
Volumul min. al mostrei măsurate 0,3 ml
Durata măsurării < 5 s
Sursa de lumină Diodă LED de calitate, lungime de undă 589.3 nm
Display LCD
Numărul de poziţii pe display 24 poziţii pe 2 rânduri (12 x 2)
Iluminare display Da
Limbi afişate Engleză, spaniolă, germană, franceză, rusă
Compensarea temperaturii Automată
Intervalul temperaturilor de măsurare 0 până în 50 °C (temperatura aerului ambiant)
Alimentare 2 baterii de mărimea AAA
Ciclul de viaţă al bateriilor > 4000 măsurări (sau mai multe, cu iluminarea display-ului oprită)
Dimensiuni 145 x 75 x 37 mm
Greutate 250 g
Materialul corpului dispozitivului Plastic, culoare neagră
Gradul de protecţie IP65 - rezistent la praf şi la stropi de apă
Mesaje de eroare text
Certificate Marcajul Conformitate Europeană CE
Ţara de origine S.U.A

Galerie

Video

Produse asemănătoare

Limba de comunicare

În cazul în care veţi avea nevoie de explicaţii detaliate în ceea ce priveşte funcţiile şi adecvarea dispozitivului selectat de dumneavoastră, vă rugăm să ne scrieţi în limba engleză, eventual în limba germană. Ne cerem scuze, însă în perioada actuală nu putem asigura comunicarea în limba română. Comunicarea în limba română este posibilă, dar având în vedere că pentru traducere şi retroversiune trebuie să apelăm la servicii externe, răspunsul nostru poate dura câteva zile (presupunem cca 14 zile).