Refractometru digital MISCO pentru distilerii

1. Achiziția
3. Control
4. Finalizare
Foto: MISCO-BRANDY: Refractometru digital MISCO pentru distilerii
platătransport
Plată ramburs0.00 RON inclusiv TVA

Cod Produs: MISCO-BRANDY

Prețul cu TVA inclus: 3480,00 RON

Prețul fără TVA: 2876,03 RON

TVA: 21 %

Disponibilitate: la cerere

Garanție: 24/12 luni ?

Marca: MISCO Refractometer

Cantitate:

Descriere

Am dezvoltat acest refractometru digital Abbe MISCO pentru nevoile distileriilor. Pentru aflarea conţinutului de zahăr în borhotul de fructe înainte de fermentare şi pentru urmărirea procesului de fermentare, refractometrul este prevăzut cu scala Brix în intervalul 0 - 85 °Bx.
O altă scală, pe care o conţine refractometrul, este destinată pentru determinarea calităţii produsului distilat rezultat - băutură spirtoasă din fructe. Este vorba de scala VOL% (procente de volum de alcool), cu ajutorul căreia putem determina volumul de etanol în băutura spirtoasă (câţi litri de etanol conţin o sută de litri de distilat).

Scala Brix poate fi utilizată şi pentru măsurarea conţinutului de zahăr în sucuri de fructe, de legume, a conţinutului de zahăr în struguri şi, de asemenea, în cadrul fabricării berii (se măsoară mustul de bere). Se mai poate folosi şi pentru măsurarea soluţiilor fără zahăr, când trebuie aflată concentraţia unei anumite substanţe în apă. Un exemplu pot fi emulsiile de tăiere pentru maşini de prelucrare a metalelor, când este determinată proporţia de particule solide în emulsie. De obicei, producătorul specifică ce valoare în grade Brix este satisfăcătoare şi ce valoare nu mai este corespunzătoare.

Refractometrul digital MISCO este echipat cu o pâlnie pentru mostra măsurată, care este produsă din oţel inoxidabil de înaltă calitate. De asemenea, refractometrul este prevăzut cu un capac detaşabil pentru pâlnie, ​care împiedică absorbţia apei în aer.
Prin urmare, este important ca înainte de fiecare măsurare capacul să fie fixat, altfel este posibil să nu măsuraţi nicio valoare.

Prisma de măsurare în partea inferioară a pâlniei din oţel inoxidabil este produsă din sticlă de safir. Sticla de safir este a doua cea mai dură substanţă (după diamant), aşadar este vorba practic de o suprafaţă de măsurare ce nu poate fi zgâriată.

Interfaţa de utilizare a refractometrului digital MISCO constă doar dintr-un display mare iluminat, cu două rânduri având 24 de poziţii şi două butoane de control - "GO" şi "MENU". De aceea, măsurarea este intuitivă şi foarte uşor de înţeles. Valoarea măsurată este afişată incluzând unitatea. Pe acest display se afişează fără probleme şi diferite informaţii privind opţiunile meniului, precum şi mesajele de eroare.

Calibrare

Calibrarea se efectuează cu apă obişnuită de la robinet, eventual cu apă distilată şi durează doar câteva secunde.
Recomandăm ca înainte de măsurare să curăţaţi şi să ştergeţi prisma de măsurare!

Procedura de măsurare

Pe prisma optică de măsurare, amplasată în partea inferioară a pâlniei din inox, puneţi o picătură sau două de suc din lichidul măsurat, fixaţi capacul pentru a împiedica absorbţia umidităţii din aer sau evaporarea şi apoi apăsaţi butonul "GO". Valoarea măsurată în grade Brix se va afişa imediat pe display-ul mare al refractometrului.

Precizia măsurării

Măsurări precise cu refractometrul digital MISCO sunt asigurate prin sistemul optic Abbe ve spoluprácí s lineárním senzorickým polem obsahujícím 1024 elemente sensibile.
Senzorul de măsurare astfel proiectat permite măsurări repetate cu o precizie mai mare de +/- 0,1 °Bx.

De aceea, rezultatele obţinute pot fi comparate fără îndoială cu rezultatele măsurate cu un refractometru de masă standard, care este mult mai scump!
Refractometrul digital MISCO reprezintă un dispozitiv precis de laborator la un preţ rezonabil!

Compensarea automată a temperaturii

Refractometrul MISCO are încorporată compensarea neliniară a temperaturii, care garantează măsurarea valorilor exacte la temperaturi ale aerului ambiant de la 0 °C până în 50 °C.


Conţinutul pachetului

Dispozitiv în husă de protecţie din silicon de culoare portocalie, 4 pipete pentru recoltarea mostrei, ambalaj uşor şi transparent, umplut cu spumă.


Parametri tehnici

Intervalul şi rezoluţia citirii scalei Brix: 0 până în 85 °Bx (0,1 °Bx)
% VOL: 0 până în 76 % (0,1 %)
Soluţie de calibrare apă distilată, eventual apă de la robinet
Materialul senzorului optic Sticlă de safir
Numărul de elemente sensibile ale senzorului 1024
Materialul pâlniei pentru mostră Oţel inoxidabil
Capac pentru pâlnie Da - împiedică absorbţia umidităţii sau evaporarea mostrei
Volumul min. al mostrei măsurate 0,3 ml
Durata măsurării < 5 s
Sursa de lumină Diodă LED de calitate, lungime de undă 589.3 nm
Display LCD
Numărul de poziţii pe display 24 poziţii pe 2 rânduri (12 x 2)
Iluminare display Da
Limbi afişate Engleză, spaniolă, germană, franceză, rusă
Compensarea temperaturii Automată, cu ecuaţie pentru zaharoză
Intervalul temperaturilor de măsurare 0 până în 50 °C (temperatura aerului ambiant)
Alimentare 2 baterii de mărimea AAA
Ciclul de viaţă al bateriilor > 4000 măsurări (sau mai multe, cu iluminarea display-ului oprită)
Dimensiuni 145 x 75 x 37 mm
Greutate 250 g
Materialul corpului dispozitivului Plastic, culoare albastră
Gradul de protecţie IP65 - rezistent la praf şi la stropi de apă
Mesaje de eroare text
Certificate Marcajul Conformitate Europeană CE
Ţara de origine S.U.A

Galerie

Video

Produse asemănătoare

Limba de comunicare

În cazul în care veţi avea nevoie de explicaţii detaliate în ceea ce priveşte funcţiile şi adecvarea dispozitivului selectat de dumneavoastră, vă rugăm să ne scrieţi în limba engleză, eventual în limba germană. Ne cerem scuze, însă în perioada actuală nu putem asigura comunicarea în limba română. Comunicarea în limba română este posibilă, dar având în vedere că pentru traducere şi retroversiune trebuie să apelăm la servicii externe, răspunsul nostru poate dura câteva zile (presupunem cca 14 zile).