Refractometrul în industria de autovehicule

Pentru industria de autovehicule sunt destinate direct câteva tipuri de refractometre.

Ad Blue

Refractometrul pentru controlul calităţii Ad Blue (sau AdBlue), care este un lichid - uree sintetică folosită în motoare diesel cu tehnologie SCR (Selective catalytic reduction) pentru tratarea gazelor de eşapament în scopul respectării standardelor de emisie Euro 4 şi Euro 5.

Lichid de răcire, Screenwash - lichid de parbriz, electrolit din baterie

Refractometrul universal pentru automobilişti poate testa lichidele auto cele mai frecvente: Lichidul de răcire (pe bază de etilenglicol şi pe bază de propilenglicol), lichidul de spălare a parbrizului (pe bază de etanol şi pe bază de isopropanol), electrolitul din baterie şi Ad Blue (32,5 % soluţie apoasă de uree sintetică).

Citiţi un articol de specialitate despre problematica soluţiilor antigel pentru spălătoare de parbriz.

Lichid de frână

Iniţial în oferta noastră a fost şi refractometrul pentru controlul punctului de fierbere al lichidului de frână. Din păcate, s-a dovedit că compoziţia lichidelor de frână accesibile în comerţ este atât de diferită, încât ar fi imposibil să acoperim toate produsele de la toți producătorii cu un singur tip universal. De aceea, deşi l-am inclus în catalog, nu îl mai vindem clienţilor noştri şi bineînţeles nici nu îl recomandăm.